HTML

MLM Fórum

A blog célja összegyűjteni az MLM témakörében előforduló cikkeket, olvasói véleményeket. A blog nem foglal állást, ezt a kommentelőkre bízom. Bármilyen témába vágó cikket, saját észrevételt szívesen fogadok és időrendi sorrendben publikálok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.12.12. 22:35 Strega

MLM - Áldás vagy átok?

Címkék: mlm sciennet sn

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a médiában - főleg a ScienNet körüli történések miatt - az MLM-el foglalkozó cikkek, írások, vélemények. Mind az ellenzők, mind az MLM rendszerek hívei megfogalmazták érveiket.

A blog célkitűzése, hogy a szerzői jogok tiszteletben tartásával minél több témába vágó írást egy helyre gyűjtsön össze, illetve a témához kapcsolódó olvasói leveleket is publikálásra kerülnek.

Aktualitása miatt elsősorban a ScienNet ügyével szeretnék foglalkozni, de bármely, az MLM témakörébe tartozó írást megjelentetek.

Úgyhogy első kérdés az olvasókhoz: mi a véleményetek a ScienNetről?

 

28 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mlmforum.blog.hu/api/trackback/id/tr761593267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MLM broker munka - elvállaljam-e? 2010.08.13. 18:58:08

A Kóklerbróker Blog leveleiből néhány további, főleg az MLM-témájú levelekből:„… kisült, hogy ez is MLM rendszerre épül, és csak akkor járunk vele nagyon jól, ha sikerül szép csapatot építeni magunk alá. De lehet csapat nélkül is elég maga...

Trackback: MLM broker munka - elvállaljam-e? 2010.08.13. 18:54:31

A Kóklerbróker Blog leveleiből néhány további, főleg az MLM-témájú levelekből:„… kisült, hogy ez is MLM rendszerre épül, és csak akkor járunk vele nagyon jól, ha sikerül szép csapatot építeni magunk alá. De lehet csapat nélkül is elég maga...

Trackback: MLM bróker és hálózati ügynök munka - óvakodj! 2010.08.13. 18:45:53

A Kóklerbróker Blog a pénzügyi szolgáltatások és szolgáltatók elhajlásait, huncutságait, néha disznóságait szándékozik górcső alá venni. Óvunk a felesleges csalódásoktól, az ügyfélként és potenciális ügynökként elszenvedhető csalódásoktól. Az utóbbi id...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szigetlakó · http://fabos-net.ws/ 2009.12.12. 23:38:49

Jó a kérdés? Hogy választ mikor kapunk rá azt nem tudom.

Strega · http://mlmforum.blog.hu 2009.12.13. 16:13:32

@szigetlakó: Látom, hogy te is hasonló rendszerekkel foglalkozol. Ha esetleg van rá időd, megköszönném, ha leírnád a tapasztalataidat.

nexnexnex 2009.12.13. 16:57:47

szerintem ezt mindenki maga dönti el, mi jó, mi nem !

fabos-net · http://fabos-net.ws/ 2009.12.13. 20:39:16

@Strega:

MLM- től függetlenül az alap kérdés így hangzik:

Magasabb életszínvonalat akar?

A válasz rá:

– ehhez gazdagabbnak kell lenni
– ehhez többet kell keresni
– ehhez valamin változtatni kell.

Nem gond:

Még többet dolgozom.(Napi 12 óra nem elég fárasztó?) - A szülők adnak pénzt. (Ők, hogyan élnek?) - Örökölni fogok. (Bocs, de kinek kell meghalni?) - Megyek bankot rabolni. (Húsz év múlva találkozunk.) -Vállalkozom. (Csak becsületesen. Száz forintból maximum tíz az Öné.)

Azt hiszem ez nagyon sok embernek nem elfogadható, így ha összetalálkoznak egy MLM
lehetősséggel, azt ki is próbálják.

Döntse el mindenki mi jó neki.

cirrmurr 2009.12.14. 16:12:32

@fabos-net:

Vállalkozom. (Csak becsületesen. Száz forintból maximum tíz az Öné.)"

Az MLM vállalkozásban is ha csak nem vAGY ADÓCSALÓ :-9

fabos-net · http://fabos-net.ws/ 2009.12.14. 20:53:22

@cirrmurr: Én nem biztatnék senkit sem adócsalásra.

A legális megoldásokat ajánlom.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.12.15. 08:52:15

az MLM-üzlet is olyan, mint a legtöbb "hatalmas" buli. keveseknek jó. sokak kárán (vagy legalábbis munkájával).

a véleményem a "JÓ" üzletekről: magyaridiot.blog.hu/2009/12/11/tul_szep_hogy_igaz_legyen_1

nexnexnex 2009.12.16. 11:02:27

@cirrmurr: nem feltétlen...jelenleg lehetőség van olyan céggel dolgozni ahol a jutalék külföldről származó jövedelemnek számit..25%-os adókulcsal..nem kell összevonni a többi szja-val.

nexnexnex 2009.12.16. 11:45:55

Különben úgy gondolom, hogy az MLM-et egy jövedelemkiegészítésnek kell tekinteni, ami lehet havi 1000 Ft tól 100.000 Ft-ig ! Nagyon kevesen keresnek 100.000 felett havonta folyamatossan. Viszont van lehetőség akár milliókat is csinálni az MLMben, de az nem sétagalopp és bizony évekig tart elérni a csúcsfizetéseket!

fabos-net · http://fabos-net.ws/ 2009.12.16. 19:30:39

Nagyon sok munkát, így az MLM-et lehet otthonról végezni.
Hogyan?
Az internet ma már annyira beépült az életünkbe, mint korábban rádió, a TV vagy a telefon. Ez egyben munkát és komoly pénzkereseti lehetőség is jelenthet Önnek.
Ez költség takarékos megoldás is lehet. Így esetleg a kisebb bevétel is hozhat kielégítő eredményt.

szeszterke · http://mlmhogyan.com/ 2009.12.16. 23:07:37

Sajnos az igazságot az ilyen vitás ügyekben nem valószínű, hogy megtudjuk. Nekem hitelesnek tűnik a cég, mivel ismerek egy olyan embert, aki évek óta nyaggat vele és azóta komoly pozícióba került.

nexnexnex 2009.12.17. 10:15:07

@fabos-net: ez nem a reklám helye :))))
különben ez az otthoni munka bullshit annyira lejárt! Magyarországon nem igazán müxik az onlinemarketing, mert az emberek szkeptikussak!
én mindenképpen a személyes találkozásnak a híve vagyok!

submarine 2010.01.09. 11:49:14

@szeszterke: megismétlem egy mási témás hozzászólásomat, ha még bizalommal vagy. :)

"Én őszintén sajnálom azt a sok embert, akik itt lépre mentek, és be is látják, hogy ez történt.
A dolog számomra világosnak látszott 3 éve is, amikor engem is ide csalogattak.
Illetve két dolog volt nagyon világos:
1.)
Ha nem mutatkozik be a cég maga, a tulajdonos és a menedzsment nem adja arcát, nevét a dolgohoz, "valami bűzlik Dániában."
Tessék emlékezni, a nagy, klasszikus MLM üzletek arcukkal, nevükkel, teljes szakmai múltjuk Interneten történő közzétételével, ktatási eredményeikkel, valódi elérhetőségeikkel vállalják, amit csinálnak, hosszú évek, évtizedek óta!
A magyar SN honlapon (másféle nem is volt, nem érdekes?) csak sokéves nemzetközi tapasztalatra hivatkoztak - ami nem volt más, mint a Lyoness ötletgazdájának másolása, kiforgatása (ezt viszont a "mezei" érdeklődők nem tudhatták, a legtöbbje ma sem tudja, hogy a "zseniális" ötlet tkp. egy osztrák fiatalembertől származik, ebből lett korábban a ma is szinte egész Európában törvényesen működő Lyoness.)

2.)
Hazafias érzelmekre apellálva közölték, hogy a honi vállalkozások "védelme" érdekében kizárólag a kereskedők 5 %-ával szerződnek!
Mit jelent ez magyarul?
A honi teljes kiskereskedelmi forgalom 95 %-a kiesik a számolásból - mi a fenéből lehet itt akkora haszon, amitől a meggazdagodást egyáltalán komolyan lehet venni???

Megfejtés: az új tagok befizetése!

Ha mindenki gőzerővel vásárolna is a sokezer apró boltocskában, akkor sem futná akkora jutalékokra, ha valamennyi SN termékpartner teljes éves árbevételét összeadnánk!
(A hatóságok bizonyára ezt meg is tették, mielőtt nyilvános lépésre vetemedtek.)

Innentől kezdve nem tettem mást, mint udvariasan nemet mondtam az elkábított ismerőseimnek, akik ezzel megkerestek, eszembe nem volt vitába szállni megszállottságukkal ... azóta nem köszönnek, nem írnak ... hmmm...

Nincs bennem káröröm, amiért ráfizettek, sajnálom őket, és azt is, hogy még mindig nem látják a lényeget!

Sajnálom magunkat, magyarokat is, mert 400 ezer család fellegvára omlik össze - és ilyen keserűséggel nem lehet országot építeni! Még akkor sem, ha ennek az idén új fejezete kezdődhetne!

Aki pedig még mindig nem érti, hogy itt az amerikai cég sosem létezett, csak az SN magyar "alapítói" csináltak egy kamu cégbejegyzést, hogy a honi törvényeket megkerülhessék, azokat megkérem, kivételesen gondolkozzanak, legalább most:

Ha létezne egy, a honi "zseniális" ötletgazdáktól független amerikai, ciprusi, vagy akrámilyen cég, vajon miért nem folytatja a tevékenységét vidáman - akár az anyaállamában, az USA-ban is?
Igen, az itthoni eljárástól függetlenül ezt megtehetnék vidáman, hiszen elvileg nem az ő saruk, ha egy magyar kft valamit nem jól csinált!
Hol van a hivatalos honlapjuk?
Hol van az elérhetőségük?
Kik ők, miért burkolóznak homályba?

Több kérdésem most nincs. "

submarine 2010.01.09. 11:56:09

@Strega: a szeszterkének írt kommentem téged is érdekelhet.

Most új dolgoknak dőlnek be emberek, úgymint Enigro, Youniwerseworld.
Kell egy csapat :))))))))))))))

Az egyszerű, "mindössze" párszáz (sok meló után mondjuk 1-2 ezer) Eurós, befektetések nélküli lehetőségeket az emberek nem is veszik komolyan.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.13. 18:29:51

Gratula, nagyon jó, szuper vagy!

Két legutóbbi bejegyzésem a KóklerBróker Blogon erről szól, illetve egy régebbiben táblázatba foglaltam az MLM beetető szövegek, azok valós jelentése és Brokernetes vetülete kérdéseit.

koklerbroker.blog.hu/2009/02/09/mlm_a_penzugyekben_penzugyi_mlm

Agyrém az egész, ha szolgáltatásról van szó. EGyéni hozzáállás kérdése, ha valaki MLM-ben veszi a fogkrémet, arckrémet, bio-cipőbetétet, pelenkát és popsimosót, de a szolgáltatásokban akkora különbségek vannak, hogy csak túldrágított lehet az MLM-ben árult bankhitel, biztosítói termék, vagy extrém esetben forex (mögé dugott pilótajáték).

Linkeljünk egymásra, vagy szívesen adom az idevágó cikkeim eredeti anyagát képekkel együtt... (A blogom nonprofit, van szakmai oldalam is, azt itt nem reklámozom.)

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.13. 18:39:44

Kiraktalak trackback-re a blogomba :-) Jól passzol a két bejegyzés egymáshoz. Üdv

submarine 2010.08.22. 22:02:51

@maholnap: Üdv., ritkán járok erre, most vettem észre a bejegyzésedet.
Ezek szerint nekem írtál?
Hová raktál, mit raktál ... ? Kattantam a linkre, de nem találtam, amit kerestem.
Nem vagyok egy notórius blogolvasó, egyszer ide tévedtem, és azóta néha visszanézek.
Kommentezni is ritkán szoktam mostanában, mert akivel egyet tudunk érteni, kevés akad - a többiekkel meg minek fárasszam magam, meddő dolog. Demokrácia van, mindenkiből jöhet, ami benne van. Továbbá a közmondás azt mondja, hogy okos enged, ennek folyományaként már régen nem mérvadó az ő véleményük.
Szóval, ha én voltam a megszólított, akkor erősítsd meg, légyszi ... :)

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.26. 20:18:51

:-)
A cikked végén: "Trackbackek, pingbackek:" ott találsz két idelinkelő, és innen odalinkelő klikkelni valót. Még én is tanulom a blogolást...

Szóval valóban Te voltál a megszólított. Igazán írhatnál még többet!!

Agyament módon működik itt minden, ami máshol müxik jól is. USA-ban a kereskedelmi forgalom 1-2-a hálózatban talál vevőre, ügyesen kikerülve a kereskedelmi láncokat, másképp osztva az árrést. Itt ez is sok helyen a barátságok széthullásához, itt-ott családtagok öriharijához, és ha valaki a régmúltból felbukkan, akkor a felhőtlen öröm, viszontlátás borzongása helyett erős gyanakváshoz vezetett. Ha pedig az MLM pénzügyi szolgáltatások értékesítésére lett ráhúzva (zseniális ötlet a milliárdossá váló vezetők számára!), akkor sok lehúzott, csalódott ügyfél marad utánuk...

mcf 2010.09.06. 12:28:45

@fabos-net: Sok mlm rendszert megismertem, mindenki gondolja át, mi lett belőlük: minden szép ígéret helyett semmi. Sciennet, Freedomrocks, TVI, és most éppen Enigro, ShoppingGenie, mind ugyanaz. Addig megy, ameddig az új beléptetések pörögnek, amikor alul kezd lanyhulni a lendület, összedől az egész. Bármely hosszú távon létező mlm-ben is igaz, hogy soha nincs passzív jövedelem, csak állandó sok munka, kevés vagy kicsit több pénzért, amit azonos ráfordítással máshol is meg lehet keresni. A valóban önmagát is fenntartó csoda hálózatot azért nem találták még fel, mert egyik hálózat sem árul igazán önmagát eladó értékes terméket, ami valóban innovatív és amire tényleg szüksége lenne bárkinek.

zsuzsuzsanna 2010.09.17. 01:16:54

@mcf: Megfogadtam sosem írok mlm ügyben:) Idáig bírtam megállni:)))))
Mozgássérült rokkant nyugdíjasként arról álmodoztam, hogy talán temetésem előtt kifizetem a hiteleimet és nem a gyerekeimre hagyom. Rámtalált egy magyar "csoda hálózat, amely önmagát eladó értékes termékeket forgalmaz, amelyekre mindenkinek szüksége van" . Ráadásul bolti árak alatt! Egy év alatt jogdíjas jövedelmet értem el! Már nem a tartozásokat, hanem havi fizetést hagyok a gyerekeimre! (Remélem 80 év múlva:))))) Sose hittem volna! Folyamatosan hülyének tartottak, hogy hiszek a mesében. Most meg már csak azt mondják, hogy nekem már könnyű. Egy JÓL MŰKÖDŐ mlm cégnél csak az a kérdés, hogy abba hagyod-e mielőtt sikeres lennél!
Fantasztikus csapatom van és senki közülük nem gondolja az mlm rendszert rossznak:))))
Igaz én folyamatosan azon munkálkodom, hogy a hozzánk csatlakozók szintén megtapasztalják milyen sikeresnek lenni! Sajnálom azokat, akik nem ezt a tapasztalatot szerezték az mlm-ről, amit mi. Ha hiszitek, ha nem létezik jól működő hálózat, én azon szerencsések közé tartozom, aki ilyenbe tartozhat.
Boldog vagyok, hogy hasznossá váltam, annak ellenére, hogy csámpás vagyok és mindenhol leírtak! Boldog vagyok, hogy sok embernek tudom átadni ezt az érzést! Boldog vagyok, hogy sok ember negatív gondolkozását tudtam az általam nyújtott lehetőséggel megváltoztatni!
Aki ezt nem hiszi..........azzal nincs dolgom:)))
Sok sikert minden hívőnek! ......
És felébredést minden hitetlennek:))))

"Ha azt szeretnéd, hogy az álmaid valóra váljanak,
Ahhoz előbb fel kell ébredned!"

standup 2010.09.17. 06:24:45

@zsuzsuzsanna: Melyik ez a nagyszerű rendszer?

submarine 2010.09.20. 14:19:35

@zsuzsuzsanna:
„Boldog vagyok, hogy sok ember negatív gondolkozását tudtam az általam nyújtott lehetőséggel megváltoztatni!

Kedves Zsuzsa, én azt tapasztalom – nem csak mlm kapcsán – hogy az önjelölt zsenik, ha valakinek dolgokról más a véleménye, mint neki, gyorsan előkapja a „negatív” címkét, és már nyalja is a homlokára a másiknak.
Sokkal könnyebb, mint érvelni.

”Aki ezt nem hiszi..........azzal nincs dolgom:)))”

Sablon marketing duma, ami nem igaz!! Lám, itt vagy, csakcsak van velünk dolgod?

”Sok sikert minden hívőnek!”
Hmmm … szóval hinni kell? És nem templom? :)

„És felébredést minden hitetlennek:))))”

Agymosás?
Hitetlen ember NEM létezik, csak olyan, aki másban hisz.

Ja, bocsánat, a te szótáradban ő a NEGATÍV.

onlycoolman 2012.03.24. 18:07:55

.

Sokan kétkedve néznek a különböző MLM rendszerek felé. engem mindig is foglalkoztatott a téma.

mik is általában a hátulütők ami miatt nem működik:

- eladhatatlan nem keresett vagy drága termék
csodahatású gyógyteák amitől a béna is újra jár és a vak is újra lát ... találkoztam ilyennel, pl ha valaki hallott már olyanról hogy Tahitian Noni Juice, pl nemrég bírságolta meg a fogyasztó védelmi hatóság 13 millióra, mivel olyan állítólagos gyógyhatással reklámozták a terméket ami orvosilag hivatalosan nem volt alátámasztva.
de pl ott a Sciennet - "Gazdagodjon meg költekezéseiből!" - sok a regisztráló de nincs semmi termék, mindenki csak azért regisztrál hogy pénzt keressen és senki sem azért hogy vásároljon

- korlátozott limitált rendszer
pl voltam már olyanba ahol csak két embert kellett hozni, és ha újabbakat hozok akkor a 2 ember alá pakolom az újakat... itt a hátul ütő az hogy nem hiszem hogy túl sok pénzem lenne két ember után, másrészt ha más alá pakolok akkor én dolgoztam meg a pénzért és ő kapja meg ... szóval nem fer...
pl láttam olyan hogy 4 embert ha nem hozol akkor be sem léphetsz ... és befektetni kellett ahhoz hogy elkezd... általában banki szolgáltatásos MLM rendszereknél szokott ilyesmi működni, pl amit én láttam azt az ING bank csinálta.
vagy el kell érni egy szintet, el kell adni bizonyos számú terméket hogy utána új embereket tudj behozni magad után ... a gond az hogy sokan akarnak belevágni ilyesmibe, pl kozmetikumoknál jellemző, unokatesóm pl Avon-os, de ez mellett még 2 másik MLM-be is benne van, de nem gazdagodott vele meg

- kötelező vásárlás
nem mindenkinek van meg a kezdőpénze az induláshoz, sőt sokan úgy találják meg az ilyesmit hogy munkát keresnek, hogyan is fektethetnének bele bármit is ha még nem kerestek rajta semmit. és pont minuszból indulnak ezáltal

- belső kommunikáció hiánya
sok ember beregisztrál és utána gőze nincs mit kell csinálni, a saját szponzorától kapott némi infót, aztán azt próbálja továbbadni, némi információcsorbulással sikerülhet is, utána az is továbbadja másoknak akik szintén továbbadják ... mire 3-4 szinten végigmegy valami új dolog már köze nincs a valósághoz és utána csodálkozik az ember hogy ha valamilyen szabálytalanság miatt kitiltják a rendszerből ...

- továbbképzés hiánya
ez egy külön szakma. van hogy elmész suliba és évek alatt tanulsz ki egy szakmát, nem leszel egyik napról a másik napra milliomos, sok helyen azt írják hogy küldj tovább egy linket minden ismerősnek és utána dőlj hátra mert dől a pénz, na ez hülyeség ... az online dolgok azokban nincs semmi személyes, nincs semmi extra motiváció. egy normális MLM rendszerbe személyesen kell kimenni az ügyfélhez

- bírni kell hogy elküldenek néha melegebb éghajlatra
kétkedő emberek mindig vannak, de tök olyan ez mint a csajozás, ha egy csaj elküld menni kell a következőre. van aki csak az MLM hallatán és már ránk zárja az ajtót.

- reklám korlátozás
ez lehet jó is meg rosz is,
rossz azért mert bizalmatlanok az emberek olyan dologba belevágni amiről soha még nem hallottak
rossz azért mert a mi tevékenységünket is korlátozza. de szabályok nélkül egy rendszer könnyen elszabadulna.
jó azért mert kíváncsiságot ébreszthet az olyan emberekbe akikben van felfedezővágy,
jó azért mert nem a konkurenciához, azaz másik vonalhoz fognak regisztrálni hanem hozzánk

a jó dolgok:
- nincs főnököd, bár néha hátrány hogy nincs aki rugdos, neked kell motívációt merítened, hogy mit akarsz elérni
- te osztod be az idődet úgy ahogy jól esik
- annyit keresel amennyit ténylegesen dolgozol
- passzív jövedelem, oly módon hogy egyszer kell egy rendszert felépíteni de azt kemény munkával, de ha egyszer felépül onnantól kezdve a profit folyamatos ha az a rendszer elég stabil.
- személyiség fejlesztés, mivel tanítanak és gyakorlatilag ingyen hiszen nekik is érdekük hogy többet keress
- több szabadidő, minőségibb élet
- nincs viszonteladói rendszer, így közvetlenül a gyártótól a vevőhöz érkezik a termék, míg a hagyományos értékesítési rendszernél a termék előállítási költségének akár 3-4-szereséért veszünk meg valamit addig itt ez a különbözet jelentősen kisebb és pont ez a különbség vándorol a zsebünkbe hiszen a gyártónak nem kell se reklámra költeni, se üzletekre, mivel az eladási tevékenységet mi végezzük.
- Az önerőből lett milliomosok 20%-a Multi level marketingből gazdagodott meg, ahhoz képest hogy ez egy "fiatal iparág", ez kb 4millió embert jelent a világon.
- nem kell hozzá semmilyen iskolai végzettség, volt aki nyugdíjas korában lett milliomos, mert nyugdíjasan kezdte el.

-------------------------------------------------------------

Most jelenleg is belevágtam egy MLM cégbe ahol az összes eddig felsorolt hátrányt jórészt már kiküszöbölték
nevét nem árulom el csak annak
akit tényleg érdekel az ilyesmi az keressen meg [b]MSN/email címem : onlycoolman@freemail.hu[/b]

amit tudni kell a cégemről:
- 33 éves Amerikai cég, 160 országban van jelen és több mint 10 éve tevékenykedik Magyarországon.
- több mint 250 forgalmazott termék, olyan termékek amiket mindenki használ, táplálékkiegészítők, vitaminok, gyógyszernek nem minősülő gyógyászati termékek, kozmetikai szerek, dezodorok, krémek tisztítószerek,
- elsőosztályú minőség középkategóriás áron.
- Ingyen is elkezdhető, de ahhoz hogy valaki belépjen és kiváltsa a törzsvásárlói kártyát az egy 20.000 Ft értékű termékvásárlással történik amit nem kell hogy a te zsebedből vegyél ki, elég ha kiárulsz annyit hogy pl Anyukádnak veszel névnapra egy parfümöt, a szomszéd néninek egy emésztésjavító terméket, a másik szomszéd duci bácsinak meg egy fogyókúrás terméket. szóval ha kiárulod a belépési összeget már bent is vagy a cégben. hozhatod az embereket akik neked dolgoznak. ezen felül nincs semmilyen kötelező vásárlás, egyszer kiváltod és akárhány évig benne maradsz a rendszerben.
- [b]Telefonos kedvezmény[/b] a Vodafonnál. (ismerek olyat aki csak ezért lép be) szerződésbe van a cég a telefontársasággal, havi kb 3600-as előfizetés esetén 1500 ft lebeszélhető, 1[b]4 forintos percdíjjal hívhatsz bárkit bármikor bármilyen hálózatba másodperc alapú számlázással[/b], és cégen belüli számok hívása esetén teljesen ingyenes a telefonálás korlátlanul. az előfizetést bármely vodafon üzletbe kiváltható, új készülék céges kedvezményes vásárlásánál vannak kedvezmények de csak bizonyos üzletekben, erről listát lehet kapni. gyakorlatilag 1 forintért kapsz egy zsír új androidos telefont, kb 10.000 HUF kaukcióval amit a 4.-5.-6. hónapban az előfizetésednél jóváírnak, és 2 év hűségnyilatkozattal...
- [b]utazási támogatás[/b] akár 50-70%.os kedvezmény, nagyobb prospektusból lehet válogatni a kedvezményes céges utazásokból mint egy utazási irodában.
- 13. havi fizetés bizonyos szint után. évente szokott megrendezésre kerülni egy európa rally, 2013-ban Hawaii-on lesz ha elérsz egy céges besorolási szintet, akkor ott lehetsz egy hétig, teljes ellátással a cég áll mindent. és csinos csekkeket osztogatnak azoknak akik már teljesítettek.
- Autóvásárlási támogatás, persze ez csak a neve, és sokan másra költik, bizonyos szint után ez is jár.

ha kíváncsivá tettem valakit miről van szó [b]MSN/email címem : onlycoolman@freemail.hu[/b] aztán telefonon időpontot egyeztetünk hogy melyik céges bemutatóra jössz el.

céges bemutatók, előadások és logisztikai központ Budapesten vannak, de rendelni terméket persze futárszolgálaton is lehet.

get_forester 2012.05.21. 15:37:42

itt elég jól körül van járva a belépés körüli bizonytalanság:

nuskin.blog.hu/

onlycoolman 2012.12.04. 17:18:37

Amit meg én kínálok az nem más mint egy ingatlan alapú befektetési rendszer amiben komoly hozamra és jutalékra tehetsz szert.

- Hogy mennyi pénzt fektetsz be arról te döntesz. Érdemes minimum 100 dollárt ( 100 USD ~ kb 22.000 Forint ) mert ettõl a szinttõl már hálózatépítõi jutalékot is szerezhetsz, amennyiben új befektetõket hozol a cégnek. De minél nagyobb a belépésed összege annál több bónusz és extra jutalékot kaphatsz.
- A befektetésedbõl a cégünk környezettudatos úgynevezett passzív házak építését, bérbeadására és eladását intézi. Te csupán a forgó tõkét adod, amibõl a profitot a cégünk visszaosztja a befektetõi között. Ezzel gyakorlatilag részvényopciókat vásároltál a cégünknél, és ugye tudjuk hogy bármely cég magasabb hozammal dolgozik mint bármilyen banki lekötés, azonban a legtöbb cég a részvényeit hétköznapi ember számára elérhetetlen árakon árulja.

Hálózatépítési jutalék:
- A regisztráció teljes mértékben Online úton történik. Ha például feladsz néhány hirdetést interneten ahol szerepel a saját regisztrációs linked amit kapsz, és arról regisztrálnak felhasználók, akkor már meg is kaptad az utánuk járó jutalékot
- Befizetési határidõ: A regisztrációdat követõ 30 napon belül be kell hogy fizesd a belépési összeget, amennyiben a befizetés nem történik meg a rendszer automatikusan törli a regisztrációt. Amennyiben a befizetés megtörténik ez csupán egyszeri kiadás és örök tagsággal jár egészen addig míg nem törlöd saját kezûleg a fiókodat.
- Nem kell személyesen kapcsolatot kiépíteni az általad hozott regisztráltakkal, nem fontos pátyolgatni az útjukat, erre van külön kiépített mentori csapat aki segít téged is és az új regisztrálóidat is.
- Regisztrálni nem kötelezõ saját valós névvel, de figyelembe kell venni hogy a felhasználóneved a regisztrációs linkedben szerepelni fog.
- Egy személy több fiókot is regisztrálhat saját magának, ez több kis összegû befektetést jelent, de érdemes egy nagyobb összegû fiókot regisztrálni mert a pontrendszerben meghatározott nagyobb befizetés több bónuszt és nagyobb százalékú jutalékot jelent.
- Befektetésedet késõbb is növelheted magasabb pontértéknek megfelelõ szintre
- Kifizetési limit: A kifizetés heti jóváírásban történik. minden befektetési szinthez egy kifizetési limit is tartozik, tehát ha a hálózati jutalékod túllépi a limitet akkor csak a limitösszeget kapod meg, éppen ezért érdemes a jutalékodból a befektetési összegedet magasabb pontértéknek megfelelõ szintre emelni, hogy a kifizetési limited is ennek megfelelõen több legyen.

Részletek a honlapomon: passzivhazak.uw.hu

DXN · http://ganoderma.co.hu/ 2013.03.22. 12:36:02

Multi-level marketing (MLM) vagy Network marketing közösség
CSATLAKOZZ: mlm.network.hu/

Tomé 2013.04.28. 14:43:45

Engem eddig 3 különböző MLM rendszerbe (= legális piramisjáték) akartak beszervezni. (nem szeretném reklámozni a konkrét cégeket) Az első esetében elmentem a beszervező estjükre, ami nagyon tanulságos volt (akár pszichológia szakdolgozatot is lehetne írni belőle...). A második esetében csak azért hallgattam végig a haveromat, hogy lebeszéljem. Nem sikerült; másfél éve benne van és azóta is fizeti a havidíjakat anélkül, hogy bármi haszna lenne. Ennek ellenére annyira át lett mosva az agya, hogy még mindig töretlenül hisz benne, hogy 1-2 éve belül milliomos lesz. Engem nagyon meglepett, hogy így lehet manipulálni az embereket. Nem más ez az MLM, mint egy nagyra felfújt marketinglufi. Két dologhoz értenek: a marketinghez és a pszichológiához. A termék/szolgáltatás maga értéktelen, használhatatlan vacak, csupán ürügy a hálózatépítésre és a piramisrendszerbeli kifizetésekre. A lényeg az, hogy ezen a beszervező esten lenyomnak egy olyan "ütős" előadást, hogy heti húsz óra munkával pár hónapon belül mindenki milliomos lesz, aki a teremben ül, kivéve azok, akik lusták, pesszimisták, vagy nem elég motiváltak, illetve kivéve azok, akik "nem mernek" belevárgni. Tartanak egy agymosó termékbemutatót, miszerint a terméket mindenre lehet használni és minden betegséget gyógyít. És elmondják, hogy most rögtön csatlakozzon mindenki, mert ha vacilál, akkor lemarad. No meg azt is elmondják, hogy ha hazamegyünk, akkor ne hallgassunk a családtagokra, barátokra, akik le akarnak majd beszélni. És nyilván azért akarnak majd lebeszélni, mert korlátolt és negatív gondolkodásúak és már előre irigyek a lehetségek meggazdagodásunkra. Ezt a dolgot valahogy úgy állítják be, hogy vannak a kiválasztottak, akik csatlakozni fognak és millió forintokra tesznek szert és vannak a lemorzsolódók, akik nem mertek belevágni, nem hittek eléggé, vagy hittek a család, barátok ellenző szavainak, vagy lusták voltak, stb. A meglévő, de pénzt nem kereső tagokat is úgy tartják bent, hogy azzal áltatják őket, hogy közel a siker, már csak egy kicsit kell többet dolgoznia, stb. És nehogy már olyan legyen, mint xy, aki feladta.

Az MLM cégek álmokat és célokat adnak olyan embereknek, akiknek korábban nem voltak álmaik és céljaik, az MLM rendszer hízelgően elhiteti ezekkel az emberekkel, hogy tehetségesek, elhiteti velük, hogy vállalkozók és ezáltal szabadok, megtapsoltatja a legjobbakat a konferenciákon, közösséget hoz létre nekik. Akiknek korábban nem volt vagy társas-, vagy sikerélményük, esetleg utálják jelenlegi munkahelyüket és arról ábrándolnak, hogy milyen jó lenne milliomosnak lenni, könnyen beleugranak és benn is maradnak. Az MLM rendszer - miközben arról beszél, hogy felszabadítja az embereket a mókuskerékből (így nevezik a normál munkahelyeket, ez egy MLM-es dogma, hogy a normál munkahely csakis szörnyű lehet) - közben gyakorlatilag egy annál is kizsigerlőbb rendszerbe vezeti át az embereket, mint ahol esetleg előtte minimálbérért dolgoztak. Ráadásul úgy átmossák az agyukat, hogy örömmel és lelkesedéssel fognak dolgozni a rendszernek minimális pénzért. Mindezt annak a reményében, hogy egyszer ők lesznek a piramis tetején. Munkáltatói szempontból ez a legkifizetődőbb: a tagok boldogan és örömmel végeznek gyakorlatilag alantas házaló munkát és mindezt minimális pénzért.

Annyit kell megjegyezni (és akkor nem lesz baj): MLM = piramisjáték, noha ez ellen nagyon tiltakoznak, de az MLM tényleg semmi másról nem szól, mint ürügytermékekkel legálissá tenni az amúgy illegális piramisjátékot/pilótajátékot. Illetve marketing és pszichológiai eszközökkel balekokat fogni és azokat a lehető legtovább benntartani, fizetésre bírni és elhitetni velük, hogy már nagyon közel a siker úgyhogy legyenek türelmesek és ne adják fel, mint xy, aki nem volt kitartó.

Minél többet kutattam az MLM rendszerek után, annál jobban megundorodtam ettől a dologtól, ezért elhatároztam, hogy fel kell lépnem valahogy ez ellen a dolog ellen. Tegnap létrehoztam az alábbi facebook csoportot Mondjunk NEMet az MLMre címmel, ahol további MLM-mel kapcsolatos tapasztalataimról írok:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050
lájkoljátok a facebook oldalt és olvassátok el a leírást (ami egy kicsit hosszúra sikeredett, de összefoglaltam benne a lényeget)

Tomé 2013.04.28. 14:44:28

Minél többet kutattam az MLM rendszerek után, annál jobban megundorodtam ettől a dologtól, ezért elhatároztam, hogy fel kell lépnem valahogy ez ellen a dolog ellen. Tegnap létrehoztam az alábbi facebook csoportot Mondjunk NEMet az MLMre címmel, ahol további MLM-mel kapcsolatos tapasztalataimról írok:
www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050
lájkoljátok a facebook oldalt és olvassátok el a leírást (ami egy kicsit hosszúra sikeredett, de összefoglaltam benne a lényeget)
süti beállítások módosítása